PackNet Cloud Dim Software

Houd gemakkelijk nauwkeurige productafmetingen bij in de cloud.
Ontdek hier meer
Gebruiksgemak Productinformatie wordt binnen enkele minuten bijgewerkt
Integratie Werkt naadloos met PackNet Cloud
Nauwkeurigheid Productgegevens waarop je kunt vertrouwen

Waarom is het dimensioneren van producten belangrijk?

Dimensioneren is het proces waarbij je de lengte, breedte en hoogte van producten meet. Dit is belangrijk voor duurzaam transport, want door de precieze productkenmerken vast te leggen kun je het verpakkingsmateriaal optimaliseren om afval en uitstoot te verminderen.

Als producten correct zijn gedimensioneerd, kun je een verpakking op maat maken die precies past bij jouw producten zonder onnodig materiaal en opvulling die de verzendkosten verhogen. Met milieuvriendelijke verpakkingsmogelijkheden, zoals een oplossing van Packsize, kun je je impact op het milieu verder verminderen en aantrekkelijker zijn voor milieubewuste klanten.

Door productafmetingen te bepalen, kun je je voorraad en magazijnbeheer efficiënter plannen. Zo heb je minder opslaglocaties nodig en hoef je producten minder vaak te verplaatsen. Je kunt productdimensionering ook gebruiken om je magazijnruimte te optimaliseren. Scan de productafmetingen bij binnenkomst om ze strategisch op te slaan en de ruimte in stellingen te maximaliseren.  Deze afmetingsgegevens kunnen opnieuw worden gebruikt wanneer het tijd is om de artikelen te verpakken en naar klanten te sturen.

Hoe werkt PackNet Dim?

PackNet Cloud Dim is een online dimensioneringsoplossing die geavanceerde web- en opslagconcepten gebruikt om ervoor te zorgen dat jouw SKU-gegevens correct worden weergegeven. Met de dimensioneringssoftware van Packsize kun je eenvoudig de aangepaste velden en eigenschappen van je voorraad bijwerken om de gegevens in je Warehouse Management System (of WMS) te verbeteren.

De meeste WMS-systemen zijn lastig en duur om bij te werken. Met PackNet Cloud Dim kun je de afmetingsgegevens van producten altijd aanpassen. Wanneer een leverancier de vorm van producten wijzigt, kun je deze wijzigingen met PackNet Cloud Dim moeiteloos doorvoeren.

Haal het product met nieuwe afmetingen uit een bestaande verpakkingsstroom, meet de nieuwe afmetingen met dimensioneringshardware (zoals de Packsize Scan2Pack) en plaats het product vervolgens opnieuw in het proces. PackNet Cloud Dim betaalt zichzelf terug na slechts enkele productwijzigingen.

Wat zijn de voordelen van PackNet Cloud Dim?

Door onze software te gebruiken, profiteer je van de volgende voordelen:

  • Nauwkeurige dimensioneringsgegevens: Een grote online retailer heeft ons verteld dat ze jaarlijks meer dan 15 miljoen dollar verloren als gevolg van onnauwkeurige afmetingsgegevens. Correcte productinformatie is van cruciaal belang voor elk bedrijf, maar het is een must als je overstapt op automatisering.
  • Gebruiksvriendelijkheid: Warehouse Management-systemen zijn duur om bij te werken en vereisen vaak dat ontwikkelaars wijzigingen aanbrengen. Met PackNet Cloud Dim kan elke bevoegde werknemer productinformatie binnen enkele minuten bijwerken.
  • Naadloze integratie: Hoewel je PackNet Cloud Dim als zelfstandige oplossing kunt gebruiken, komt deze software pas echt tot zijn recht wanneer je het combineert met PackNet Cloud Cube en PackNet Cloud Core. Afmetingsgegevens worden onmiddellijk doorgestuurd naar onze andere oplossingen, waardoor end-to-end automatisering mogelijk wordt.

Waarom zou je PackNet Cloud Dim gebruiken in plaats van andere dimensioneringsoplossingen?

Packsize is al meer dan twee decennia actief op het gebied van milieuvriendelijke verzending. Duurzaam verpakken is onze missie. We weten hoe belangrijk nauwkeurige dimensionale gegevens hierbij zijn. PackNet Cloud Dim is het resultaat van jarenlange opgedane ervaring.

Of je onze dimensioneringstools nu wilt gebruiken als onderdeel van het Packsize Cloud-ecosysteem of ze op zichzelf wilt gebruiken: met PackNet Cloud Dim bespaar je geld, verklein je je CO2-voetafdruk en zorg je voor meer tevreden klanten.

Hoe koop ik PackNet Cloud Dim?

Wil je meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op en boek een demo. Onze experts geven een rondleiding van het PackNet Cloud Platform en laten zien wat er allemaal mogelijk is.