PackNet Cloud Cube Software

Verlaag verzendkosten, verbeter verpakkingsefficiëntie en optimaliseer overheadkosten met onze nieuwste cloud gebaseerde software.
Ontdek hier meer
26% minder kartonOp maat gemaakte dozen gebruiken minder golfkarton
40% kleinere dozenMinder lege ruimte betekent meer dozen per vrachtwagenlading
Lagere transportkostenGeoptimaliseerde doosafmetingen besparen geld

Wat is cartonization?

Cartonization is het proces waarbij de grootte, de vorm en het gewicht van elk te verzenden artikel wordt geanalyseerd om de optimale verpakking te bepalen. Dit omvat het kiezen van een kartonnen doos met de juiste afmetingen voor het product, maar ook hoeveel en welke producten erin moeten. Met een geautomatiseerde verpakkingsmachine van Packsize (zoals de X5) heb je zo altijd de perfecte doos voor elke bestelling.

Cartonization helpt om geld te besparen door het volume en gewicht van pakketten te minimaliseren. Dit zijn de belangrijkste factoren bij het bepalen van de verzendkosten. Ook verminder je de hoeveelheid afval en impact op het milieu doordat je minder verpakkingsmateriaal gebruikt en minder lucht vervoert. Bovendien kan cartonization de productiviteit en klanttevredenheid verhogen: inpakken gaat sneller en je producten komen veilig en onbeschadigd aan.

Hoe werkt PackNet Cloud Cube?

PackNet Cloud Cube is een online oplossing voor cartonization die geavanceerde algoritmen gebruikt om de afmetingen en het gewicht van elk artikel in een bestelling te analyseren. Vervolgens wordt de kleinst mogelijke doos aan de bestelling gekoppeld. Deze doos kan uit de bestaande voorraad komen of het kan een doos zijn die op maat wordt gemaakt door een Packsize-machine.

Het algoritme van de cartonization software is configureerbaar en kan bestellingen opsplitsen in deelzendingen.

Onze software kan worden geïntegreerd met magazijnbeheersystemen (WMS) en orderbeheersystemen (OMS) voor voorraad- en bestelbeheer. Het kan ook worden gecombineerd met alle verpakkingstechnologieën die je al gebruikt.

Wat zijn de voordelen van PackNet Cloud Cube?

Door onze software te gebruiken, profiteer je van de volgende voordelen:

  • Lagere transportkosten: Je bespaart op verzendkosten door het aantal dozen, verpakkingsmateriaal en pallets te optimaliseren.
  • Minder gebruik van golfkarton: Je gebruikt tot 26% minder karton door voor elk product de juiste maat en soort doos te kiezen.
  • Minder lucht: Je kunt de lege ruimte in pakketten met wel 40% verlagen door artikelen zo compact mogelijk in te pakken zonder dat dit ten koste gaat van de productbescherming.
  • Meer klanttevredenheid: Maak klanten blij door hun bestellingen sneller, veiliger en met minder afval te bezorgen.
  • Meer duurzaamheid: Verminder je CO2-voetafdruk en milieu-impact door minder vrachtwagens en vliegtuigen te gebruiken en zuinig om te gaan met grondstoffen.

Waarom zou je PackNet Cloud Cube gebruiken in plaats van andere oplossingen voor cartonization?

Simpel gezegd: Packsize is al meer dan twee decennia actief op het gebied van duurzame verzending. Milieuvriendelijk verpakken is onze missie. Centraal in die missie staat om zoveel mogelijk afval uit het verpakkingsproces verwijderen.

PackNet Cloud Cube is het brein van ons bedrijf en we delen deze graag met de wereld, ook als je onze verpakkingstechnologie niet gebruikt.

Hoe koop ik PackNet Cloud Cube?

Wil je meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op en boek een demo. We laten zien wat er allemaal mogelijk is met onze geavanceerde cartonization software op het PackNet Cloud Platform.