KLANSPECIFIEKE DOZEN

Op maat gemaakte kartonnen verzenddozen

Met een oplossing van Packsize voor op maat gemaakte dozen ben je je eigen dozenfabrikant.
Ga aan de slag met kartonnen dozen op maat

Maak alleen de dozen die je nodig hebt

Het snel en efficiënt verwerken van bestellingen is een topprioriteit in de snelgroeiende e-commercemarkt. Door gebruik te maken van een systeem voor op maat gemaakte verpakkingen met een machine die golfkartonnen dozen maakt, kun je elke doos afstemmen op de bestelling. Hierdoor hoef je geen kant-en-klare dozen meer op voorraad te hebben.

Een kartonnen dozenmachine van Packsize maakt voor elke bestelling een passende doos en vervangt daarmee verouderde opslag- en ophaalmethoden. Voer gewoon de afmetingen van je product in het Packsize On Demand Packaging®-systeem in en ons eigen z-Fold®-golfkarton wordt in de machine geladen en gesneden tot een perfect passende doos.

Met op maat gemaakte verpakkingsoplossingen voor een breed scala aan industrieën heb je geen leverancier van golfkartonnen verpakkingen meer nodig. Met Right-sized Packaging on Demand® kun je je eigen kartonnen dozen op maat maken wanneer dat nodig is en zo je eigen leverancier van kartonnen dozen worden.

Verminder materiaal en transportkosten

De ongekende populariteit van e-commerce heeft nog steeds een enorme impact op de leveringsketen, waardoor de prijzen van verpakkingsmaterialen en transport tot ongekende hoogten zijn gestegen. Als gevolg van deze toegenomen vraag, maar ook van de hoge houtprijzen, het tekort aan zeecontainers en de torenhoge verzendkosten, zijn kartonnen dozen nog nooit zo gewild en duur geweest.

Kleinere dozen staan gelijk aan grotere besparingen. Door dozen van het juiste formaat te maken gebruik je minder golfkarton dan bij standaarddozen, waardoor je aanzienlijk bespaart op materiaalkosten en kosten voor het volumetrisch gewicht (DIM). Door lege ruimte te vermijden wordt de grootte van de doos vaak met 40% of meer verminderd. Dit vertaalt zich in 60% minder vulmateriaal en een 26% minder golfkarton.

Packsize heeft wereldwijd toegang tot de hoogste kwaliteit en het grootste aanbod eindloos golfkarton, waardoor je bij ons geen last hebt van de steeds groter wordende uitdaging om golfkarton in te kopen bij kartonnen dozenfabrikanten die achterlopen. Dozen die op maat gemaakt zijn door een Packsize On Demand Packaging-systeem kunnen worden gemaakt van 97% recyclebaar materiaal, wat de CO2-voetafdruk door transport vermindert en jouw verpakkingsproces milieuvriendelijker maakt.  

Met de verwachting dat de prijzen van golfkarton en verzendkosten nog verder zullen stijgen, biedt Packsize je de kans om geld te besparen en zelf bedrukte dozen te maken met Right-sized Packaging on Demand.

26%

Minder golfkarton

Een afbeelding die benadrukt hoeveel ruimte er wordt verspild in traditionele verpakkingen versus perfect passende verpakkingen van Packsize.

Productverpakkingen op maat resulteren in een hogere klanttevredenheid en minder klachten vanwege productschade

Een afbeelding van een man die in de winter in een open veld staat.

Een win-winsituatie voor iedereen

De meeste bedrijven streven naar duurzamere praktijken. Als consumenten voelen we ons ook aangetrokken tot slimmere verpakkingen met minder afval. Packsize is trots op onze duurzame verpakkingsoplossingen die milieuvoordelen, klanttevredenheid en kostenbesparingen opleveren.

De natuur is je dankbaar

Het gebruik van minder golfkarton en niet-duurzaam vulmateriaal betekent dat er minder bomen nodig zijn. Door de verpakkingen te verkleinen, passen er ook meer pakketten in een vrachtwagen, waardoor de CO2 -uitstoot wordt verminderd.

Hogere klanttevredenheid

Een On Demand Packaging-oplossing vereenvoudigt je workflow en brengt je producten sneller naar de klant. Door lege ruimte in pakketten te verminderen, verklein je het risico op transportschade. Ouderwetse fabrikanten van kartonnen dozen kunnen niet de maatwerkoplossingen en milieuvoordelen van Packsize bieden.

Bespaar je bedrijf geld

Packsize maakt het overbodig om een grote voorraad dozen te hebben, waardoor waardevolle opslagruimte vrijkomt om producten op te slaan in plaats van dozen. Met een volledige diagnostische aanpak kunnen we de best mogelijke oplossing voor jouw verpakkingsproces vinden.

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de voordelen van Right-Sized kartonnen dozen?

Kartonnen dozen op maat bieden buitengewone voordelen voor jouw bedrijf:

  • Kartonnen dozen op maat beschermen producten die worden verzonden.
  • Ze besparen geld door de kosten voor arbeid, verpakking, verzending, opslag/magazijnbeheer en retourzendingen van klanten te verminderen, waardoor de efficiëntie toeneemt.
  • Ze verminderen verspilling en bevorderen duurzaamheid.
  • Op maat gemaakte kartonnen dozen kunnen de status van je merk verbeteren.
  • Ze verbeteren de klanttevredenheid, wat kan leiden tot een hogere omzet.
Hoe beschermen Right-Sized kartonnen dozen producten tijdens de verzending?

Op maat gemaakte golfkartonnen dozen zijn gemaakt van dicht opeengepakte lagen van sterk en duurzaam papier, wat een effectieve bescherming biedt tegen schade door schokken, vuil en vocht tijdens het transport. "Bovendien beschermen op maat gemaakte kartonnen dozen de inhoud doordat ze precies op maat zijn gemaakt, wat schade door ongewenste verschuivingen voorkomt. Hierdoor blijft alles veilig en op zijn plaats tijdens het transport van punt A naar punt B.

Hoe kunnen op maat gemaakte kartonnen dozen bedrijven helpen om de arbeidskosten te verlagen?

Met dozen van het juiste formaat zijn medewerkers minder tijd kwijt aan het in elkaar zetten, labelen en vullen van dozen, waardoor onnodige arbeidsuren en de bijbehorende productie- en arbeidskosten wegvallen. Daarnaast kunnen bedrijven met kartonnen dozen op maat flink besparen tijdens de piekperiode rondom de feestdagen. In het verleden huurden veel bedrijven tijdelijke krachten in om aan de vraag naar pakketten te voldoen.

Hoe kunnen op maat gemaakte kartonnen dozen bedrijven helpen de kosten voor verpakkingsmateriaal te verlagen?

Door dozen te produceren die precies passen bij de afmetingen van het product, wordt het gebruik van golfkartonnen verpakkingsmateriaal geminimaliseerd en soms zelfs helemaal vermeden.

Daarnaast is een doos van het juiste formaat niet te groot of te klein, maar past deze precies om de producten heen. Dit voorkomt niet alleen onnodige kosten doordat er minder vulmateriaal (luchtkussens of noppenfolie) wordt gebruikt, maar minimaliseert ook de opslag- en verzendkosten.

Hoe zorgen kartonnen dozen op maat voor lagere verzendkosten?

Verpakkingen van het juiste formaat zorgen voor optimale afmetingen voor transport, wat zorgt voor een efficiënter transport en lagere verzendkosten.

Op welke manier helpen kartonnen dozen op maat bedrijven om afval te verminderen?

Door de inhoud van een bestelling nauwkeurig op te meten en een doos met die afmetingen te ontwerpen, wordt er minder ruimte verspild en is er geen extra materiaal nodig om de gaten op te vullen. Bovendien nemen kleinere dozen minder opslagruimte in beslag en zijn er minder vrachtwagens nodig om ze te vervoeren, wat de CO2-uitstoot vermindert.

Kunnen op maat gemaakte kartonnen dozen bedrijven helpen hun branding te verbeteren?

Ja. Kartonnen dozen op maat zijn een krachtig hulpmiddel voor bedrijven die indruk willen maken op hun klanten door de zichtbaarheid en perceptie van hun merk te verbeteren.

Door het juiste formaat dozen te maken, kunnen bedrijven een klantgerichte ervaring creëren en tegelijkertijd hun efficiëntie verhogen en kosten besparen.

Op maat gemaakte dozen geven de klant een unieke uitpakervaring en laten ondernemers hun branding elementen personaliseren, zoals logo's en kleuren die de identiteit van het bedrijf weerspiegelen. Dat kunnen standaardverpakkingen simpelweg niet bieden.

Hoe kunnen op maat gemaakte kartonnen dozen bedrijven helpen om de klanttevredenheid te verbeteren?

Op maat gemaakte kartonnen dozen zijn de perfecte manier om je producten veilig te vervoeren en zo het risico op beschadigingen en klachten van ontevreden klanten te verminderen. Bovendien bieden ze een uitstekende kans om je merk te promoten en tegelijkertijd je inzet voor een groenere planeet te onderstrepen.

Het mooie van maatwerk dozen is dat ze minder materiaal vergen dankzij nauwkeurigere productafmetingen, waardoor ze kosteneffectief en milieuvriendelijk zijn.

Uiteindelijk kunnen bedrijven die op maat gemaakte kartonnen dozen gebruiken hogere klantenservice beoordelingen en meer loyaliteit verwachten, waardoor ze een goede investering zijn voor succes op zowel de korte als lange termijn.

Hoe helpen op maat gemaakte kartonnen dozen om de duurzaamheid te verbeteren?

Het op maat maken van golfkartonnen verzenddozen is een geweldige manier om duurzaamheid te bevorderen en de milieu-impact te verminderen. Dit proces houdt in dat elke kartonnen doos wordt geanalyseerd en aangepast aan de afmetingen van het product dat je verpakt. Hierdoor kan de hoeveelheid materiaal die nodig is voor de productie worden verminderd, wat bijdraagt aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en een meer milieuvriendelijke aanpak creëert.

Hoe vind ik de juiste kartonnen doos op maat voor mijn behoeften?

Bij Packsize is de doos nog maar het begin. We transformeren de manier waarop bedrijven verpakkingen benaderen. Onze op maat gemaakte verpakkingsoplossingen verminderen afval, besparen geld en verbeteren de levering van producten aan de klant, waardoor jouw verpakkingsproces groener en efficiënter wordt dan ooit. Neem vandaag nog contact met ons op om een oplossing te vinden voor op maat gemaakte kartonnen dozen voor jouw bedrijf.

Een gestileerde afbeelding van een VEGA Grieshaber-sensor.
Packsize revolutioneert de verpakking van onze sensoren. Met de innovatieve verpakkingslijnen kunnen we de ruimte optimaliseren en onze toekomstige toenemende output verbeteren: de oplossing bespaart lay-out en arbeid.
Ann-Christin Dietmeier
Hoofd Logistiek
,
VEGA Grieshaber
Lees hun verhaal →
Een foto van perfect passende dozen op een transportband bij CEVA Logistics vóór de definitieve verpakking.
Nu hebben we een perfect passende doos voor elke bestelling, wat resulteert in lagere transportkosten en een kleinere ecologische voetafdruk.
Mark Romme
Projectmanager
,
CEVA Logistics
Lees hun verhaal →
Een foto van perfect passende dozen op een transportband bij CEVA Logistics vóór de definitieve verpakking.
Nu hebben we een perfect passende doos voor elke bestelling, wat resulteert in lagere transportkosten en een kleinere ecologische voetafdruk.
Mark Romme
Projectmanager
,
CEVA Logistics
Lees hun verhaal →
Een foto van perfect passende dozen op een transportband bij CEVA Logistics vóór de definitieve verpakking.
Nu hebben we een perfect passende doos voor elke bestelling, wat resulteert in lagere transportkosten en een kleinere ecologische voetafdruk.
Mark Romme
Projectmanager
,
CEVA Logistics
Lees hun verhaal →
Een foto van perfect passende dozen op een transportband bij CEVA Logistics vóór de definitieve verpakking.
Nu hebben we een perfect passende doos voor elke bestelling, wat resulteert in lagere transportkosten en een kleinere ecologische voetafdruk.
Mark Romme
Projectmanager
,
CEVA Logistics
Lees hun verhaal →
Een foto van perfect passende dozen op een transportband bij CEVA Logistics vóór de definitieve verpakking.
Nu hebben we een perfect passende doos voor elke bestelling, wat resulteert in lagere transportkosten en een kleinere ecologische voetafdruk.
Mark Romme
Projectmanager
,
CEVA Logistics
Lees hun verhaal →
A photo of right-sized packages produced on a Packsize solution, travelling down a conveyor in a warehouse
We moeten allemaal ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. Dankzij de technologie van Packsize beschikken organisaties elke keer weer over de doos met het juiste formaat, wat de ecologische voetafdruk helpt te verkleinen. Het is zeer efficiënt en veelzijdig, wat een constante technologische evolutie mogelijk maakt. Deze aspecten dragen werkelijk bij aan het behouden van een voorsprong voor elke organisatie en het creëren van een duurzame toekomst.
Cristina Gonzalez
Chief Legal Officer en Sustainability Officer
,
Staples
Lees hun verhaal →
Een foto van perfect passende dozen op een transportband bij CEVA Logistics vóór de definitieve verpakking.
Nu hebben we een perfect passende doos voor elke bestelling, wat resulteert in lagere transportkosten en een kleinere ecologische voetafdruk.
Mark Romme
Projectmanager
,
CEVA Logistics
Lees hun verhaal →

Gegarandeerd betere verpakkingen

Ontdek hoe jouw bedrijf kan profiteren van Right-Sized On Demand verpakkingen.